Csatlakozz hozzánk Facebookon legfrissebb híreinkért és eseményeinkért!

Salsa oktatás

Eszter

Általános iskolásként művészeti osztályos voltam, ami azt jelentette, hogy délutánonként klasszikus balett, néptánc és kortárstánc foglalkozásokon vettem részt. Egy fél évig társastáncra is jártam 9 évesen. Amikor gimnáziumba kerültem, felszabadultak a délutánjaim, bennem élt egy régi vágy, hogy társastáncoljak. Egyik ismerősöm hozott a Goldance-be, ő már régóta táncolt akkor.
2006 februárjától társastáncra és - az akkor még nem régen indult - salsára is jártam. Nagyon jó, családias hangulat volt. Egyik otthonom lett a Goldance. Latin, standard edzések, salsa csoportok, bulik, bemutatók. Dél-Budán voltak legtöbbször az órák, nekem háromnegyed órát kellett utaznom csak oda, de megérte.
Három évig tanultam latin és standard táncokat. Állandó párom hol volt, hol nem volt. 2007-ben részt vettem két tánciskolás versenyen. Párommal standard kategóriában kétszer arany érmet vittünk haza, latinból harmadik illetve negyedik helyezést értünk el.
Aztán háttérbe szorult a társastánc és maradt a salsa, egyre intenzívebben: bulizás, tanítás, fellépések. A salsa, amit nem lehet megunni, ami mindig kihívás, amiben szabad lehetsz és önmagadat adod. Számomra a táncban, mozgásban nincs szabály, nincsenek korlátok. Csak a zene van és én, és ha van partnerem, akkor ő.