Csatlakozz hozzánk Facebookon legfrissebb híreinkért és eseményeinkért!

Salsa oktatás

Máté

A salsával egy véletlen folytán találkoztam. Az egyetem alatt belekezdtem a társastáncba egy ismerősöm hatására, aki éppen kezdő táncpartnert keresett. Belevágtam, bár korábban úgy gondoltam ezt a műfajt nem nekem találták ki. Az első Ötórai Teán való részvétel után rájöttem, hogy heti 1 alkalmomnál több kell, hogy az ember egyszer úgy táncoljon mint a “nagyok”. Kiegészítésként a salsára gondoltam, hiszen a táncban megtalálható muzikalitástól és improvizációtól reméltem, hogy jó társastáncos leszek, legalábbis a bulik szintjén. Közben a salsa teljesen magával ragadott. Egy olyan tánc, mely sokoldalúságban és önkifejezésben egyedülálló. Minél rutinosabb, ügyesebb vagy, azon veszed észre magad, hogy nem a kitaposott mozdulatokat követed már hanem a zene hatására te alakítod a mozdulatokat és ami még izgalmasabb, bármilyen más táncstílust bele tudsz rakni a táncodba. Lényegében ahány táncos van, annyi különféle salsa is és ez folyamatos tanulásra és fejlődésre késztet, megunni pedig nem lehet.
1 év után mentem át a Goldance-be, Gusztávnál és Daninál tanultam, illetve tanulok most is. Nekik köszönhetem, hogy megismertem az autentikus kubai stílust és táncokat illetve az eleganciát, ami a stílus lazább mivolta ellenére is jelen van, illetve jelen kell, hogy legyen.
Jelenleg a salsa fellépő csapat tagja is vagyok. Igyekszem folyamatosan fejlődni, a salsa mellett egyéb táncstílusokat is tanulok, mint az afrokubai táncokat és a sont, melyek a salsa gyökerei és vettem már részt külföldi mestertanárok óráin is.
A táncnak pozitív hatása volt az életemre, új barátokra, és rengeteg új élményre tettem szert, új motivációkat adott és egy pozitívabb életszemléletet.
Asszisztensként remélem, hogy hozzá tudom segíteni a táncolni vágyókat, hogy megszeressenek táncolni és tudjanak meríteni a táncból áradó pozitív energiákból.